Caută
Close this search box.

Parlamentul Republicii Moldova i-a revocat mandatul de deputat oligarhului fugar Ilan Şor

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi pentru revocarea mandatului de deputat în cazul oligarhului fugar Ilan Şor – liderul partidului prorus care îi poartă numele, ce se află în spatele protestelor din ultimul timp împotriva guvernului proeuropean de la Chişinău – cu o majoritate de 56 de voturi ale deputaţilor PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate, aflat la putere), dintr-un total de 101 de locuri cât numără legislativul moldovean.

Această decizie a parlamentului, împotriva căreia au votat deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS, prorus), intervine după condamnarea oligarhului fugar la 15 ani de închisoare de către Curtea de Apel.

Pe 13 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău l-au condamnat pe Ilan Şor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Totodată, s-a decis că în favoarea statului ar urma să fie confiscată şi averea politicianului fugar, în mărime de 5 miliarde de lei (moldoveneşti).

Locul rămas vacant îi revine următorului deputat de pe lista partidului oligarhului Şor. Astfel, Comisia Electorală Centrală urmează să iniţieze procedura de validare a mandatului candidatului supleant pe listele Partidului Şor.

Este vorba de fostul parlamentar Vladimir Vitiuc, vizat în dosarul „deputaţilor transfugi”. Pe numele acestuia este pornită o cauză penală pentru îmbogăţire ilicită, scrie portalul citat de TVR.

Partidul Şor a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională hotărârea parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri