Caută
Close this search box.

Plaza Centers vrea 368 de milioane de euro despăgubiri pentru proiectul Casa Radio

Plaza Centers și-a mărit pretențiile și vrea 368 de milioane de euro despăgubiri pentru proiectul Casa Radio, potrivit celui mai recent anunț al companiei. În mai anul trecut, dezvoltatorul, care intrase într-un parteneriat public-privat cu statul, a cerut despăgubiri de 262 de milioane de euro, potrivit economic.net. Compania are un acord cu AFI Europe pentru vânzarea participației din Casa Radio.

„La data de 6 aprilie 2023, societatea a depus dovezile justificative la Centrul internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID), expunând pretențiile sale împotriva României.

Compania solicită despăgubiri integrale pentru proiectul Casa Radio, estimate în prezent la 367,7 milioane de euro la data de 31 martie, 2023”, se arată în cel mai recent anunț al companiei.

Economica.net a relatat în luna mai a anului trecut că Plaza Centers a depus o cerere de arbitraj la ICSID. Compania cere daune compensatorii pentru pierderile înregistrate cu întârzierea proiectului Casa Radio, care urma să fie construit în parteneriat public-privat cu statul român.

Atunci, valoarea despăgubirii a fost de 262 de milioane de euro. La începutul anului trecut, compania și-a amngajat avocați de la Londra pentru a-și recupera banii.

În luna decembrie a anului trecut, Plaza Centers și AFI Europe au convenit să prelungească cu încă un an termenul până la care va fi realizată tranzacția pentru 75% din proiectul Casa Radio. Este a treia extindere a termenului, care acum este de 31 decembrie 2023.

Anunțul celor de la Plaza Centers arată și că nu există nicio certitudine că tranzacția se va și finaliza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri