Caută
Close this search box.

Prima misiune de interceptare făcută de avioanele de vânătoare românești în țările baltice

Două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania, după ce două aeronave neidentificate au fost detectate deasupra apelor internaționale din zona de responsabilitate a NATO.

După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse, informează Forțele Aeriene Române. Aeronavele rusești au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței, potrivit TVR.

„Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în țările baltice confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului ‘Carpathian Vipers’ și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO”, a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

FOTO: TVR

Interceptarea are loc la numai 6 zile de la preluarea de către piloții români și cei portughezi a misiunii de poliție aeriană întărită sub comandă NATO în țările baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri