Caută
Close this search box.

Statul trebuie să recupereze aproape 400 de milioane de euro de la frații Micula

fraţii micula

Raportul Curții de Conturi pe anul 2021 critică felul în care ANAF a acționat în cazul Micula, pentru recuperarea unui ajutor de stat acordat ilegal de aproape 400 de milioane de euro,.

Este vorba de bani încasați de Grupul European Food&Drinks, deținut de frații Ioan şi Viorel Micula, potrivit Economedia.

Raportul Curții de Conturi notează că “în contextul în care Curtea de Justiție a Uniunii Europene a hotărât în data de 25 ianuarie 2022 anularea Hotărârii Tribunalului Uniunii Europene din 18 iunie 2019, Comisia Europeană a solicitat în mod repetat autorităților române să ia toate măsurile necesare pentru recuperarea ajutorului de stat acordat ilegal în cazul Micula/România.

Deoarece autoritatea fiscală din România nu a realizat toate demersurile necesare pentru recuperarea ajutorului de stat acordat în mod ilegal, Comisia Europeană a recurs la solicitări ultimative față de autoritățile statului român.

Debitul de recuperat a fost cuantificat la valoarea de 1.294.189.573,51 lei, din care 1.109.512.162,58 lei reprezintă ajutor de stat la valoarea nominală și 184.677.410,93 lei reprezintă dobânzi, potrivit documentelor Ministerului Finanțelor.

La nivelul ANAF au fost tergiversate demersurile în cazul recuperării ajutorului de stat acordat ilegal în cazul Micula și nu au fost respectate termenele în care Comisia Europeană a solicitat informații privind modul de recuperare a acestuia, situație ce poate conduce la sancțiuni severe pentru România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri