Caută
Close this search box.

Vicepremierul britanic, Dominic Raab, și-a dat demisia, după rezultatele anchetei în care era acuzat de hărțuire

Vicepremierul britanic Dominic Raab și-a dat demisia în urma încheierii unei anchete privind acuzațiile de hărțuire formulate împotriva sa, anunță BBC. Dominic Raab este acuzat că și-a intimidat angajații în timp ce lucra ca ministru în diferite departamente, scrie Sky News.

Raab a declarat, în urma demisie, că ”s-a creat un precedent periculos” pentru că a fost stabilit un prag ”foarte scăzut pentru hărțuire”.

„Va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect de răcire asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră – și, în cele din urmă, asupra poporului britanic”, a declarat Raab.

Într-o scrisoare postată pe Twitter, Raab, care este și secretarul de stat pentru Justiție a dezvăluit că un raport privind comportamentul său a confirmat două reclamații împotriva sa. Aceasta vine după ce lui Rishi Sunak i-au fost prezentate joi concluziile unui raport oficial privind comportamentul lui Raab.

În scrisoarea adresată primului ministru, Raab a scris:

„Am solicitat ancheta și m-am angajat să demisionez, dacă aceasta ar fi făcut vreo constatare de hărțuire de orice fel. Cred că este important să mă țin de cuvânt”.

Ministrul demisionar a declarat că raportul – realizat de investigatorul independent Adam Tolley KC – nu a „nici măcar o dată, în patru ani și jumătate, nu a înjurat sau a strigat la cineva, cu atât mai puțin a aruncat ceva sau a intimidat fizic pe cineva în alt mod, nici nu a căutat în mod intenționat să înjosească pe cineva”, mai transmite Sky News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri