Caută
Close this search box.

Xi Jinping l-a sunat pe Volodimir Zelenski

Președintele chinez Xi Jinping a avut o primă discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Potrivit presei de stat chineze, Xi Jinping a subliniat importanța discuțiilor și negocierilor’ca fiind singura soluție pentru a pune capăt conflictului.

Cei doi lideri au purtat o discuție semnificativă despre soluționarea conflictului din Ucraina.

Xi a subliniat faptul că discuțiile și negocierile reprezintă singura soluție pentru a pune capăt conflictului din Ucraina. Deși China este oficial neutră în acest conflict, președintele chinez nu a condamnat invazia rusă.

Prima discuție telefonică dintre cei doi lideri de la începutul invaziei rusești a fost descrisă ca fiind „lungă și semnificativă”, potrivit spuselor președintelui ucrainean.

Volodimir Zelenski a primit numeroase sugestii din partea comunității internaționale pentru a găsi o soluție care să ajute la încetarea conflictului.

China a solicitat ambelor părți implicate în conflictul din Ucraina să respecte dreptul internațional umanitar și să evite atacarea civililor și a clădirilor. În luna februarie, Beijingul a dezvăluit un plan de pace cu 12 puncte, cunoscut ca „Poziția Chinei cu privire la soluționarea politică a crizei ucrainene”.

Aceste puncte includ respectarea suveranității tuturor țărilor, oprirea luptei și începerea discuțiilor de pace, protecția civililor și a prizonierilor de război, precum și promovarea reconstrucției postbelice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri