Caută
Close this search box.

Alertă UE! Pesticide nocive găsite în cerealele din Ucraina de Danemarca

preţul grâului

Teste efectuate în Danemarca au confirmat că un transport de grâu ucrainean ajuns în Slovacia conţine pesticide nocive, a anunţat marţi ministrul slovac al agriculturii, Samuel Vlcan, relatează DPA.

Slovacia, ţară care se numără printre cei mai fermi susţinători militari ai Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, a interzis la jumătatea lunii aprilie comercializarea grâului, produselor din grâu şi furajelor importate din Ucraina, după ce a descoperit un transport de 1.500 de tone de grâu ucrainean contaminat cu un nivel ridicat de pesticide interzise în UE. D

Prin urmare, pentru ca această măsură să nu fie interpretată drept un pretext pentru a interzice importurile de cereale ucrainene, guvernul de la Bratislava a decis ca un laborator neutru dintr-o altă ţară să verifice de asemenea respectivul transport, potrivit Agerpres.

A fost ales un laborator din Copenhaga, care a validat analiza autorităţilor slovace ce a relevat prezenţa pesticidelor nocive în acel transport de grâu ucrainean, care acum va fi distrus.

Pentru a ajuta Ucraina după războiul pornit de Rusia contra acestei ţări în februarie anul trecut, UE a suspendat taxele vamale şi celelalte măsuri de apărare comercială aplicate importurilor de cereale şi altor produse alimentare ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri