Caută
Close this search box.

Anchetă la Spitalul Militar Central. Medicii suspectează că o pacientă a fost sedată de un asistent și agresată sexual

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) “Dr. Carol Davila” a transmis precizări după ce Libertatea a relatat că un asistent medical, angajat civil al acestei unităţi medicale, le-a administrat intenţionat Diazepam, un medicament cu efect sedativ, la trei paciente.

Una dintre ele ar fi ajuns ulterior la Terapie Intensivă, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii de la ATI care au salvat-o au avut suspiciunea unei agresiuni sexuale, astfel că au anunţat conducerea, afirmă sursele citate de Libertatea.

”Sâmbătă, 6 mai, ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripţie medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienţi internaţi în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgenţă, conform procedurilor legale, Parchetul Militar”, au arătat reprezentanţii Spitalului Militar Central, potrivit News.ro.

Potrivit acestora, niciun pacient nu a avut nevoie să fie transferat în altă secţie din cauza agravării stării de sănătate.

”Pacienţii în discuţie au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secţiei în care erau internaţi. De la data evenimentului şi până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secţie ca urmare a agravării stării de sănătate, toţi urmând protocoalele de investigaţii şi cele terapeutice stabilite de medicii curanţi”, au explicat reprezentanţii unităţii medicale.

Totodată, spitalul a deschis propria anchetă şi a înăsprit regulile.

În acest caz, Parchetul Militar a deschis un dosar in rem pentru tentativă de omor calificat, potrivit Libertatea.

”În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor şi protocoalelor medicale. SUUMC colaborează necondiţionat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituţia noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.”, susțn reprezentaţii spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri