Caută
Close this search box.

Bibiana Stanciulov, producătorul magiunului de prune de Topoloveni, hărțuită de ANPC: Vor să eliminăm mențiunea “fără adaos de zahăr”, parte a definiției standardizate

Bibiana Stanciulov, producătorul magiunului de prune de Topoloveni se simte hărțuită de ANPC. Datele Eurostat arată că România are aproape jumătate din producţia de prune din Uniunea Europeană şi cu toate acestea doar un singur brand este certificat şi prezent în supermaketuri, Magiunul de prune Topoloveni.
Astăzi, în zi de mare sărbătoare (n.r. joi, 25 mai, de Înalțare), dnul Horia Constantinescu prin agenții ANPC au transmis către un retailer ca în 30 zile să ELIMINĂM de pe eticheta Magiun din prune Topoloveni, mențiune “fără adaos de zahăr”, parte a definiției standardizate .
NU O VOM FACE!!!!
Definiția magiunului din prune , cu o rețetă din 1914, conține: “ prune proaspete, fără zahăr adăugat”.
Revin, spre informare, ca “ dulău”( cum v-ați exprimat la adresa mea) de pază al concurenței loiale de pe piață , respect al tradiției gastronomice și al sănătății consumatorului , cu PRECIZĂRI:
1. Definiția/ definirea unui aliment nu se modifică în funcție de poziția politică a unei persoane care ocupă o funcție de conducere într-o autoritate a statului .
2. Pentru bună informare a consumatorului am înregistrat-pe bază de documente- în Registrul Mențiunilor de Sănătate și Nutriție , pe site-ul Ministerului Sănătății , la poziția 1360, cu mențiune de nutriție ( fără adaos de zahăr) , acest magiun.
3. Am realizat la Institutul Național NC Paulescu de Diabet și Nutriție un studiu clinic care demonstrează că acest magiun poate fi consumat de persoane bolnave de diabet -cu acordul medicului curant-datorită lipsei zahărului adăugat coroborat cu prezența fibrelor în mod natural.
4. Magiunul produs din prune proaspete de noi, Sonimpex Topoloveni, este certificat ca produs, etichetă verificată , de Comisia Europeană, ca Indicație Geografică Protejată- Topoloveni Magiun din prune din anul 2011, înainte ca Ordinul 825 /2014 inițiat de noi, să intre în vigoare!!!!5. Anul trecut din luna Iunie până în Noiembrie am avut pierderi materiale mari din cauza presiunii pe care ați făcut-o- mediatic ați susținut personal-pentru eliminarea NUTRI SCORE de pe etichete. Nu v-am văzut consumând slănină cu familia personală ( tot respectul pentru producătorii de slănină)”, scrie Bibiana Stanciulov pe pagina sa de facebook.Bibiana Stanciulov mai spune că a câștigat deja un proces cu ANPC:

În Justiție am câștigat când ANPC a făcut abuz cu amendarea noastră.
Remarc la dvs. o apetență de distrugere a producătorului român , de a nu îl informa corect pe consumator!
Cred că ne-ați confundat cu o bancă dar noi suntem “ banca tradiției”!
Este ciudată atitudinea față de mine, ca persoană cu un limbaj voit peiorativ care să conducă la disensiuni cu colegii din industria alimentară.

Nu voi accepta niciodată, nimănui să ne atace tradiția, respectul față de ai noștri

Bibiana Stanciulov a intrat în antreprenoriat în 1993, după ce i-a fost interzisă o emisiune la Radio România Cultural despre condiţia umană în apartamentele de bloc. Fabrica de magiun pe care o conduce în prezent a cumpărat-o în 2001. Astăzi, magiunul de prune de Topoloveni este cunoscut în toată România şi generează venituri de peste 4,7 mil. lei pe an, relatează FirstNews.ro.

2 răspunsuri

  1. Felicitari, stimata doamna. Cateii politruci, din lesa guwernnerului, fac tot posibilul sa distruga intreprinzatorul roman, cinstit si corect, in relatia cu marele public. Ce minte creatza are acest personsaj de la conducerea ANPC, aflat vremelnic pe scaunul institutiei ? Cu ce il deranjeaza sintagma ” fara zahar adaugat”, la magiunul de Topoloveni ? Toate asa-zisele dulcetzuri importate de jmecheri, si vandute in supermarket, sunt toxice, pline de E-uri, si zahar falsificat. Consumatorii si presa va sustin, iar produsele sub marca romaneasca, pe care le fabricati, nu vor putea fi eliminate niciodata. Sa afle si pagubosul de la ANPC, ca sunt sute de produse pe piatza, cu mentiunea, „fara zahar adaugat”. Inclusiv pufuleti…

  2. E incredibil cum ne autodistrugem: valorile, mancarea adevarata, toți oamenii de calitate, .. și pentru ceeeee? Ce lăsați in urma voastră oameni falnici ai politicii , ce lăsați copiilor copiilor voștri ? Care duceți cu voi toate aceste practici necioplite de distrugere a valorilor romanesti ???? Offff ca nu va mai saturați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri