Caută
Close this search box.

Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI, reținută pentru un tun de 2 milioane de euro într-o companie de stat

Ioana Timofte, directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor (CNCIR), a fost reținută joi, împreună cu alte 11 persoane. Procurorii cer să fie anchetată în arest la domiciliu pentru prejudiciul de milioane de lei provocat societății de stat.

IoanaTimofte este nepoata lui Radu Timofte, fost șef al SRI.  A fost fost consiliera mai multor miniștri PSD, de la Apărare până la Economie.

Încă 11 inculpaţi au fost reţinuţi. Genți și saci cu bani care ar fi fost obţinuţi prin fraudă apar în înregistrările ambientale făcute de procurorii DIICOT în birourile oficialilor din compania de stat, aflată în subordinea Ministerului Energiei.

Ioana Timofte este acuzată de procurorii DIICOT de delapidare, grup infracțional organizat și spălare de bani, potrivit g4media. Chiar directoarea Companiei pentru Controlul Cazanelor ar fi coordonat o grupare care a delapidat instituția cu aproape 2 milioane de euro, susțin procurorii DIICOT.

Schema ar fi următorea. Ar fi cumpărat consumabile pentru companie, produsele erau plătite, dar niciodată livrate. Banii astfel delapidați erau împărțiți între membrii grupării.

Cu o parte din sumă, 100.000 de euro, directoarea și-ar fi mobilat un apartament de 250 de metri pătrați din București.

”Mecanismul infracţional a presupus efectuarea de achiziţii fictive de bunuri de la societăţi controlate de membrii grupului infracţional/persoane care au aderat la grupul infracţional/persoane apropiate de membrii grupului infracţional, prin atribuire directă în platforma SEAP. Bunurile/produsele nu au fost efectiv livrate, însă contravaloarea acestor achiziţii a fost achitată de companie, sumele de bani fiind retrase în numerar de la ATM sau de la ghişeele unităţilor bancare şi distribuite ulterior între membrii grupului infracţional organizat. Ulterior, pentru a scădea din gestiunea companiei stocul de bunuri astfel achiziţionate, acestea erau eliberate în consum către departamentele/serviciile din cadrul CNCIR – structura centrală sau către unităţile subordonate – Sucursale regionale şi Puncte de lucru teritoriale”, arată procurorii DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri