Caută
Close this search box.

MApN dă startul unei campanii de angajare a peste 4000 de soldaţi profesionişti. Vezi aici calendarul

Ministerul Apărării Naţionle dă startul unei campanii de angajare a soldaţilor profesionişti.

La nivelul structurii de forţe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti, potrivit unui comunicat al MApN.

În perioada 2 mai – 16 iunie, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

Calendarul de recrutare şi selecţie a candidaţilor

– înscrierea: 2 mai – 16 iunie;

– evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai – 23 iunie;

– examinarea medicală: 6 – 30 iunie;

– termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro şi pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php, informează ministerul.

Soldaţii (şi gradaţii) profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar şi îndeplinesc funcţii de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.

SGP pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri, participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi a infrastructurii de instruire şi pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri