Caută
Close this search box.

NATO anunță că rușii au probleme tot mai mari pe frontul din Ucraina. Avertismentul lui Prigojin

În estul Ucrainei, a fost o noapte agitată pentru ruși, după ce mai multe localități și puncte fortificate din zone diferite ale frontului au fost atacate de ucraineni.

În unele locuri, militarii ruși și-au părăsit pozițiile, ceea ce a dus la răspândirea zvonului că ucrainenii ar fi spart apărarea rusă.

Unii analiști cred, însă, că marea contraofensivă încă nu a început.

Ucrainenii testează nervii rușilor și, acolo unde găsesc apărarea slăbită, presează pentru a recupera teritoriul pierdut în ultimele luni.

În ultimele ore, armata ucraineană a inițiat atacuri locale în mai multe zone ale frontului, cu destul succes. În regiunea orașului Bahmut, unitățile de asalt au atacat flancurile rusești, ocupate de militari fără experiență, care s-au retras pe o distanță de câțiva kilometri. Propagandiștii ruși se tem că intenția ucrainenilor ar fi de a încercui de la nord și de la sud orașul Bahmut, apărat de mercenarii Wagner, relatează StirileProTV.

Și în apropiere de Soledar au fost anunțate operațiuni ofensive ale ucrainenilor. Rușii spun, de altfel, că mișcări ale inamicilor au fost observate și în regiunea Zaporojie, dar și la sud, unde ucrainenii ar fi traversat cu bărcile râul Nipru, la Nova Kakovka. Panica s-a răspândit rapid, iar Ministerul rus al Apărării a fost nevoit să anunțe că ucrainenii nu au reușit să spargă frontul nicăieri.

Cu mercenarii săi în pericol să fie încercuiți în Bahmut, liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că va urma o perioadă foarte dificilă pentru ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri