Caută
Close this search box.

Update Premierul Ciucă: Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul

Update Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern. Ulterior, a precizat că decizia este luată în coaliţie ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere şi că vor avea loc discuţii cu preşedintele după ce se finalizează negocierile.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că până luni se va hotărî dacă va rămâne în Guvern, fără să confirme că demisionează vineri.

”Se consumă ziua de vineri și până luni voi lua o decizie. Există în momentul de față discuții, negocieri. Orice formulă de la cea din protocol, până la cea a asumării ministerelor de fiecare partid în parte e deschisă”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai declarat că Ministerul Transporturilor încă se negociază, dar că decizia ca următorul guvern să aibă în total 18 ministere este deja luată. ”Este normal sa existe o ierarhizare, în functie de ponderea fiecărui partid”.

În legătură cu greva profesorilor, premierul nu are altă ofertă pentru profesori, în afara celei prezentate duminică, la negocieri.

”Am prezentat tot ce s-a făcut în acest an și jumătate pentru educație, anul trecut am alocat 2 miliarde de lei, anul acesta 6 miliarde de lei în plus. Este absolut inacceptabil ca un profeor să-și înceapă cariera pornind de la un salariu net de 2500 de lei. Legea salarizării am agreat să o devansăm împreună cu Ministerul Muncii, având educația și sănătatea ca prioritate și să reușim până la 1 septembrie să o finalizăm și să mergem la Parlament. Există un document care se află în circuit pentru avizare. Vineri vom aproba aceste documente”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderii sindicali au spus că soluția bonusurilor de 1.000 de lei pe an pentru profesorii debutanți, propusă de guvern, este inacceptabilă pentru că e o sumă mică și pentru că această soluție i-ar nemulțumi pe cei cu salariile puțin peste ale debutanților.

Greva din educație a început luni, 22 mai și se află în a treia zi de desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri