Caută
Close this search box.

Ovidiu Semenescu, românul menționat de presa bulgară ca având o presupusă legătură cu atentatul eșuat asupra procurorului general Ivan Geshev, respinge orice implicare

Ovidiu Semenescu, cetățeanul românul despre care unele publicații bulgare au scris că ar avea o presupusă legătură cu atentatul eșuat de luni asupra procurorului general Ivan Geshev, a respins orice implicare în eveniment, potrivit unei scrisori citate de Antena 3.

„Sunt un respectat om de afaceri care nu a fost niciodată condamnat în vreun proces, oricât de mult și-ar fi dorit unii sau alții. Problemele mele din Bulgaria sunt generate de faptul că am refuzat să colaborez cu mafia instituționalizată din această țara. Nu mă ascund în Elveția, ci locuiesc în această țară. Faptul că mă apăr cu probe solide și nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria nu face decât să înverșuneze și mai mult mafia controlată de Ivan Gheșev”, a declarat Ovidiu Semenescu.

„Cred într-o justiție corectă și îmi caut dreptatea în instanţele internaționale pentru a mă apăra de mafia consacrată din justiția bulgară”, a mai spus Semenescu pentru Antena 3.

Aurotățile bulgare caută autorii atentatului eșuat

Autorităţile de la Sofia încearcă să îi găsească pe cei care au pus la cale atentatul eşuat la adresa procurorului general Ivan Geshev.

Presa locala a mai scris că, în 2019, autorităţile din Bulgaria au deschis un dosar penal pe numele a doi cetăţeni români şi împotriva unui bulgar. Acuzaţiile la vremea aceea: şantaj, contrabandă cu ţigări şi înşelăciune. Potrivit presei din Bulgaria, cei 3 i-ar fi cerut unui parlamentar bulgar 12 milioane de euro, ca numele a 10 oficiali din Bulgaria să nu apară într-un raport care urma să fie înaintat Comisiei Europene.

Martorul cheie din acest dosar ar fi un anume Ivan Petleshkov, un fost oficial al Ministerului de Interne și apropiat al șefului crimei organizate din Bulgaria. Potrivit site-ului de investigații Bivol, Petleshkov a fost intermediarul la care ar fi apelat Semenescu în urmă cu 3 ani. „Petleshkov a susținut în interogatoriu că raportul în cauză s-a intitulat – Contrabanda cu țigări și finanțarea prin aceasta a organizațiilor teroriste internaționale – și în acesta erau dedicate Bulgariei 20 de pagini. Acest raport a stat și la baza unei anchete penale de către parchetul francez cu procurorul principal Bernard Assault. Semenescu a susținut că Asso ar fi primit 10 milioane de euro pentru a șterge numele politicienilor bulgari. Cele două milioane rămase ar merge către intermediarii români”, a notat site-ul bivol.bg în data de 30 septembrie 2019.

În urmă cu aproape o lună, procurorul general al Bulgariei a făcut o conferinţă de presă în care a prezentat documente şi înregistrări, susținând că că mai mulţi oligarhi, un jurnalist, un fost bancher dar şi Ovidiu Semenescu, ar colabora ca să destabilizeze justiţia din Bulgaria.

Reamintim că luni, 1 mai, la prânz, a avut loc un accident cu coloana de mașini a procurorului-șef al Bulgariei la o curbă bruscă de pe drumul Sofia – Samokov. Cortegiul de mașini se deplasa spre Turcia. Procurorul-șef Ivan Geshev a decis să viziteze un eveniment al procurorilor juniori pe drum, când o bombă a explodat.

Potrivit bnews.bg, Geshev și familia sa călătoreau într-un SUV puternic blindat, sub paza ANS, când dispozitivul exploziv plasat în prealabil pe marginea drumului a explodat. Procurorul şef al Bulgariei Ivan Geshev a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri