Caută
Close this search box.

PSD solicită introducerea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun pentru pensionari în municipiul Brașov

psd

PSD solicită introducerea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun pentru pensionari în municipiul Braşov, conform unui comunicat remis, luni, citat de Agerpres.

Subprefectul Lucian Pătraşcu, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Braşov, susţine că acordarea acestei facilităţi ar presupune un efort minim din partea Primăriei, în condiţiile în care municipalitatea plăteşte, oricum, anual, către operatorul local de transport în comun, compensaţii şi subvenţii de peste două ori mai mari decât contravaloarea biletelor vândute.

Conform lui Pătraşcu, Primăria plăteşte 100 de milioane de lei drept compensaţii şi gratuităţi, în timp ce RATBV SA încasează anual 40 de milioane de lei din vânzarea titlurilor de călătorie.

„Scopul principal al acestei propuneri este de a îmbunătăţi calitatea vieţii pensionarilor şi de a le oferi o alternativă accesibilă şi convenabilă de transport. Astfel, pensionarii vor putea beneficia de serviciile de transport public fără a mai fi nevoiţi să suporte costurile prohibitive acestora. Această măsură nu numai că va sprijini financiar pensionarii, dar va promova mobilitatea sustenabilă şi va contribui la reducerea traficului şi a emisiilor de carbon în Braşov”, susţine subprefectul braşovean.

Social-democraţii braşoveni au mai propus proiecte similare de acordare a unor facilităţi pe transportul în comun, de la „Weekendul Verde”, care presupunea gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Braşov la sfârşit de săptămână, până la introducerea gratuităţii totale, pentru toţi braşovenii. Niciunul dintre acestea nu a ajuns, însă, sub formă de proiect de Hotărâre, pe masa consilierilor locali braşoveni.

O cursă pe mijloacele de transport metropolitane costă 4 lei, iar un abonament pe zi costă 12 lei, conform tarifelor afișate de RATBV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri