Caută
Close this search box.

Soldaţi NATO, răniţi în ciocnirile din Kosovo cu protestatarii sârbi

În jur de 25 de soldaţi ai forţelor NATO de menţinere a păcii care apărau trei primării din nordul Kosovo au fost răniţi luni în ciocniri cu protestatari sârbi, în timp ce preşedintele Serbiei a plasat armata la cel mai înalt nivel de alertă pentru luptă, relatează Reuters.

„În timp ce contracarau cele mai active elemente ale mulţimii, mai mulţi soldaţi din contingentul KFOR italian şi maghiar au fost ţinta unor atacuri neprovocate şi au suferit răni traumatice, cu fracturi şi arsuri, din cauza exploziei unor dispozitive incendiare”, a detaliat, într-un comunicat, KFOR, misiunea de menţinere a păcii condusă de NATO în Kosovo, condamnând violenţele.

Televiziunea de stat sârbă RTS a citat Ministerul sârb al Apărării, care a declarat că doi sârbi au fost răniţi în confruntări.

Preşedinta kosovară, Vjosa Osmani, l-a acuzat pe omologul sârb, Aleksandar Vucic, de destabilizarea Kosovo, potrivit News.ro.

„Structuri ilegale sârbe transformate în bande criminale au atacat poliţia kosovară, ofiţeri KFOR (de menţinere a păcii) şi jurnalişti. Cei care execută ordinele lui Vucic de a destabiliza nordul Kosovo trebuie să răspundă în faţa justiţiei”, a scris Osmani pe Twitter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri