Caută
Close this search box.

Tragedia de pe râul Mureş: Conducătorul ambarcaţiunii, care nu avea permis şi era băut, a fost reţinut

Update Barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată, iar cel care o conducea – un bărbat de 33 de ani – nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta fiind reţinut, informează IPJ Arad.

”În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port – judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, precizează luni sursa citată.

În urma accidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac.

Din cercetări a reieşit că bărbatul care conducea nu deţine certificat de conducător al ambarcaţiunii, iar barca nu este înmatriculată.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, duminică seară, în zona localității Periam Port. Din nefericire, un copil de 4 ani a murit.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, patru persoane sunt încă dispărute. Ar fi vorba de doi minori și doi adulți.

Un minor a decedat, după ce salvatorii au încercat resuscitarea acestuia. Persoanele din barcă nu purtau veste de salvare.

Continuă căutările celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în zona Periam Port, potrivit ISU Timiș și ISU Arad. Pe parcursul nopții, 3 echipaje de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și alte 3 echipaje din cadrul ISU Arad au continuat misiunea la suprafața apei.

Luni dimineață, pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite.

24 de pompieri timișeni vor interveni cu o autospecială de serviciu, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă, un microbuz, 9 bărci, o ambulanță SMURD și un echipaj cu 4 scafandri.

De asemenea, pompierii arădeni au început deplasarea către locul evenimentului. 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri