Caută
Close this search box.

VIDEO Valeriu Zgonea, votat de plenul Parlamentului în funcţia de preşedinte al ANCOM. Ciolacu: „Domnul Zgonea este achitat definitiv”

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a numit, marţi, pe Valeriu Zgonea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Au votat „pentru” numirea lui Zgonea 270 de parlamentari, iar 33 au votat „împotrivă”.

Pentru această funcţie au fost doi candidaţi: Valeriu Zgonea, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, şi Mihai Eftimie, susţinut de USR.

Votul a fost secret cu buletine.

 

Fostul social-democrat a fost achitat, pe 11 februarie 2022, pentru trafic de influenţă, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă. În prima instanţă, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre votarea lui Valeriu Zgonea ca preşedinte al ANCOM, că acesta a fost trimis în judecată şi, în acel moment, s-a retras din spaţiul public şi îi mulţumeşte pentru acest lucru, cum crede că ar trebui să facă orice demnitar. „În acest moment, este achitat definitiv şi irevocabil”, a precizat Ciolacu, arătând că trebuie respectate şi drepturile omului, relatează News.ro.

„Ştiţi foarte bine că domnul Zgonea a fost trimis în judecată. În acel moment, s-a retras din spaţiul public şi îi mulţumesc pentru acest lucru, cum cred că ar trebui să facă orice demnitar. În acest moment, domnul Zgonea este achitat definitiv şi irevocabil”, a declarat preşedintele PSD la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri