Caută
Close this search box.

Ce plan are gruparea Wagner când va ajunge la Moscova și câți luptători ar fi în convoi

Convoiul Wagner care se îndreaptă către Moscova numără aproximativ 5.000 de luptători conduși de comandantul Dmitri Utkin, a declarat sâmbătă o sursă apropiată de conducerea pro-rusă a provinciei Donețk din Ucraina, relatează Reuters.

Sursa, care, notează Reuters, s-a dovedit de încredere în trecut, a spus că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, avea mai puțin de 25.000 de oameni la dispoziție în total și că aproximativ 5.000 dintre ei se aflau în Rostov-pe-Don, orașul sudic cheie pentru războiul Rusiei din Ucraina, asupra căruia Prigojin a spus că a preluat controlul.

Sursa a spus că planul Wagner pentru Moscova era să preia poziții într-o zonă dens construită, potrivit Hotnews.ro.

Șeful grupării paramilitare ruse Wagner, Prigojin, care a făcut apel la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, a afirmat vineri că dispune de 25.000 de oameni și a cerut rușilor, în special soldaților, să li se alăture. Asta, după ce, a acuzat el, armata regulată a Rusiei ar fi lovit poziții Wagner.

Într-o serie de mesaje audio pe canalul său oficial Telegram, Prigojin a spus că „răul” conducerii militare ruse „trebuie oprit”:

„Cei care i-au distrus pe băieții noștri, care au distrus viețile a multor zeci de mii de soldați ruși, vor fi pedepsiți. Cer ca nimeni să nu opună rezistență.”

„Suntem 25.000 și vom determina de ce domnește haosul în țară (…) Rezervele noastre strategice sunt întreaga armată și întreaga țară”, a spus Prigojin într-un mesaj audio, înainte de a continua să facă apel „oricine vrea să ni se alăture” pentru a „pune capăt mizeriei”.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a deschis un dosar penal împotriva lui Evgheni Prigojin pentru apel la revoltă armată, iar Vladimir Putin l-a acuzat pe acesta de trădare.

Liderul de la Kremlin a declarat că va apăra poporul rus și patria, răspunsul său va fi dur în fața unor ambiții ale unor „forțe endemice” pe care le acuză că au „băgat un cuțit în spate”.

Regiunea Moscovei a suspendat toate evenimentele în aer liber până la 1 iulie, au anunţat autorităţile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri