Caută
Close this search box.

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii și revenirea la o fiscalitate echilibrată pentru lucrători. Solidaritate cu profesorii

CNS Cartel ALFA solicită demiterea ministrului Muncii şi intrarea într-un dialog social „real şi responsabil”, precum şi revenirea la o fiscalitate echilibrată a muncii, prin transferul unui procent din contribuţiile sociale înapoi către angajator.

„Conflictul social amplu existent astăzi în România şi care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct al unor decizii politice greşite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs şi întreţinut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare şi prin întreţinerea unor inechităţi majore în societate; al incompetenţei promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali. În fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucţionarea dialogului social şi atitudinea arogantă a guvernanţilor au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulţumirile lucrătorilor”, susţin reprezentanţii Cartel ALFA într-un comunicat transmis Agerpres.

Aceştia consideră că ministrul Muncii interpretează „într-un mod personal şi dictatorial dialogul social”, precizând că oficialul de la Muncă invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, „după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social”.

În opinia liderilor de sindicat, proiecte de legi extrem de importante cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării şi reforma sistemului public de pensii – au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri