Caută
Close this search box.

Consiliul Local Sector 3 cere Primăriei Capitalei să exproprieze cele 11 ha retrocedate din Parcul IOR

Consiliul Local Sector 3 cere Primăriei Capitalei să exproprieze cei circa 11.000 mp retrocedați în Parcul IOR, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi. Proiectul a fost inițiat de consilierii PNL și a fost votat. Reamintim că în ultimii ani copacii de pe teren au fost distruși în mod sistematic, zeci de arbori fiind tăiați ilegal în ultimele luni, iar proprietarii doresc să amenajeze acolo un parc de distracții.

„Se solicită Consiliului General al Municipiului București adoptarea unei hotărâri pentru aprobarea procedurii de expropriere pentru imobilul proprietate privată, în suprafață de 112.339,19 mp, a cărui restituire în natură a fost dispusă prin dispoziția primarului general nr. 4333/2005. Se va proceda la expropierea terenului ulterior epuizării tuturor cailor judiciare de recuperare a terenului”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

După expropriere, Primăria Sectorului 3 cere terenul în administrare ca să amenajeze spațiul verde, lăsat în paragină după punerea în posesie.

Inițiatorul proiectului este consilierul PNL, Cătălin Moldoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri