Caută
Close this search box.

Facebook și Instagram vor restricționa accesul la știri în Canada, după adoptarea unei legi care forțează platformele să plătească jurnaliștii pentru conținut

Meta a declarat că va restricționa accesul consumatorilor canadieni la știrile de pe platformele sale, după ce parlamentul din Canada a adoptat un controversat proiect de lege privind știrile online, informează BBC. Proiectul de lege obligă marile platforme să compenseze editorii de știri pentru conținutul postat pe site-urile lor.

Meta și Google au testat deja limitarea accesului la știri pentru unii canadieni, iar în 2021, utilizatorii australieni au fost blocați de la partajarea sau vizualizarea știrilor pe Facebook ca răspuns la o lege similară.

Legea canadiană privind știrile online, care a fost aprobată joi de Senat, stabilește reguli care obligă platforme precum Meta și Google să negocieze acorduri comerciale și să plătească organizațiile de știri pentru conținutul lor.

Meta a calificat legea drept „o legislație fundamental defectuoasă care ignoră realitățile modului în care funcționează platformele noastre”. În plus, compania a transmis că disponibilitatea știrilor va fi oprită pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada – înainte ca legea să intre în vigoare.

„Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru linkuri sau conținut pe care nu le postăm și care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre nu este nici sustenabil, nici funcțional”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri