Caută
Close this search box.

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a murit

Silvio Berlusconi

În vârstă de 86 de ani, Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a fost internat de mai multe ori, ultima dată pe 9 iunie, la spitalul San Raffaele din Milano, unde a mai fost 45 de zile, în tratament pentru o infecție pulmonară legată de o leucemie mielomonocitară cronică (LMC). 

Fostul premier italian, în 3 perioade, 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011, a fost și unul dintre cei mai influenți oameni din sportul italian.

De trei ori prim-ministru, fondator al Forza Italia și al unui imperiu de televiziune care a modelat imaginația națională timp de peste 20 de ani.

În aprilie, Berlusconi a fost tratat pentru o infecție pulmonară care avea legătură cu leucemia cronică cu care a fost diagnosticat.

Un miliardar extravagant, magnat al mass-mediei, Berlusconi a ajuns la putere pentru prima dată în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Reacționând la această veste, ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a declarat că moartea lui Berlusconi a lăsat un „gol imens”.

„O eră s-a încheiat… Adio Silvio”, a scris dl Crosetto într-un Tweet, adăugând că l-a „iubit” pe Berlusconi „foarte mult”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri