Caută
Close this search box.

Gigel Lazăr: Autoritățile române, IMUNE la problematica consumului de droguri

Autoritățile române sunt imune la problematica consumului de droguri, declară Gigel Lazăr, președinte Federatia Antidrog, potrivit FirstNews.ro.

Ca urmare Raportului MCDDA 2023 privind situația drogurilor în UE, tot mai multe țări ale UE au început regândirea politicilor naționale de prevenire, consiliere și tratament. Autoritățile române în pofida tuturor dovezilor înainte de Federația Neguvernamentală Antidrog, sunt impasibile sau chiar ostile, neînțelegând că prin această indiferență consolidează rolul dealarilor și lasă tinerii la mâna acestora. Lipsa de preocupare privind rolul Agenției Naționale Antidrog, rol ce trebuie consolidat la nivel de Agenție și nu că o direcție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, transferarea componenței de asistență la Ministerul Sănătății, finanțarea integrală a Strategiei Naționale Antidrog prin Agenție și nu competențe de finanțare către alte ministere, autorități ale administrației publice centrale și locale ce din varii motive nu au finanțat în ultimii 18 ani acțiunile ce le reveneau în sarcina. Toate aceste balbe, lipsa de coerentă în materie de politici publice antidrog au făcut că procentul oficial a consumului în rândul tinerilor să atingă 16.7 % segment vârstă 15-34 ani.

Nu putem să nu ne intrebam dacă clasa politică, guvernanții înțeleg că antidrog nu înseamnă doar traficanți și pușcărie ci înseamnă prevenire, grupuri vulnerabile predispuse consumului, alternative la consum, programe naționale de informare, conștientizare și educare.

Care va fi procentul oficial la următorul Raport al Agenției Naționale Antidrog? Cert peste 20 % și oare de ce?” – spune Gigel Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri