Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor: Nu acceptăm Energia și Fondurile Europene sau Sănătatea, ci Dezvoltarea și ceva similar cu Mediul

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat duminică, la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu, că are mandat de la UDMR să nu accepte pierderea ministerului Dezvoltării, dar a menționat că uniunea ”nu a plecat de la masa negocierilor”.

Hunor a subliniat și că liderii PNL și PSD știau încă de miercuri faptul că UDMR nu este de acord să piardă Dezvoltarea, lucru pe care Hunor l-a reiterat și într-o discuție de vineri cu cei doi.

Kelemen Hunor a mai spus că, în momentul de față, UDMR se află la guvernare, nu părăsește Executivul și vor rămâne la guvernare conform protocolului până în momentul în care Marcel Ciolacu va desemna miniștrii viitorului cabinet, în eventualitatea în care liderul PSD va fi numit premier de Klaus Iohannis.

Tot duminică, Marcel Ciolacu,a declarat că social-democraţii vor să continue colaborarea cu UDMR şi va propune ca reprezentanţii Uniunii să preia Ministerul Energiei şi Ministerul Fondurilor Europene în viitorul Guvern.

„A fost o discuţie pentru a continua colaborarea cu UDMR. Colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare şi s-a venit şi cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care o să am, cred, astăzi, împreună cu domnul prim ministru Nicoale Ciucă şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, ca UDMR să preia Ministerul Energiei şi Ministerul Fondurilor Europene – două ministere foarte importante. Din câte cunoaştem noi au şi persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere. (…) Este o abordare nu neapărat pe ministere, ci în funcţie de persoanele cele mai potrivite”, a declarat Ciolacu după o întâlnire cu lideri ai PSD la Vila Lac, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri