Caută
Close this search box.

Parlamentul European și statele membre au ajuns la un acord care permite digitalizarea procedurii de acordare a vizelor Schengen

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord politic care permite digitalizarea procedurii de acordare a vizelor Schengen.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, acesta este un rezultat-cheie în cadrul Strategiei Schengen, prezentată de instituție în 2021.

Normele convenite vor moderniza, simplifica și armoniza, prin digitalizare, procedurile de acordare a vizelor pentru resortisanții țărilor din afara UE care solicită o viză și pentru statele membre care trebuie să acorde astfel de vize.

Regulamentul va moderniza două aspecte principale ale procedurii de acordare a vizelor: digitalizarea autocolantului de viză și digitalizarea cererii de viză, prin crearea unei platforme online a UE de depunere a cererilor de viză.

În prezent, procedurile de obținere a vizelor pentru spațiul Schengen se bazează în continuare în mare măsură pe birocrație, ceea ce generează costuri suplimentare atât pentru călători, cât și pentru statele membre. Procedurile de solicitare a unei vize Schengen diferă de la un stat membru la altul și doar foarte puține dintre ele au proceduri parțial digitalizate. De asemenea, autocolantele de viză fizice sunt mai predispuse la falsificare, fraudă și furt, lucru pe care vizele digitale îl vor îmbunătăți semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri