Caută
Close this search box.

Premiile Marii Loje Masonice: Ministerul Culturii, partener al evenimentului

Cea de zecea ediție a Galei Premiilor Marii Loje Masonice din România va avea loc în cursul săptămânii viitoare, mai exact pe data de 21 iunie, la Ateneul Român. La această ediție, Ministerul Culturii va participa în calitate de organizator. Printre nominalizați se numără și creatorullui ION, aplicația digitală folosită de Guvernul României, scrie Evenimentul Zilei.

Cu acest prilej, șapte personalități de excepție vor fi premiate pentru contribuția lor inovatoare în cele șapte domenii de activitate agreate de Marea Loja Masonică din România: artă și cultură; medicină; economie; științe exacte; științe aplicate; politologie și diplomație; educație, mediu și IT.

Fiecare premiu are o valoare de 10.000 euro și reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de personalităților care au realizări excepționale,  obținute în anul 2022.

Pentru această gală, pentru fiecare domeniu de activitate au fost făcute nominalizări ale unor personalități cu adevărat importante din România.

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte

Doctor inginer Gheorghe Maria – Membru corespondent al Academiei Române – pentru lucrarea Algoritmi numerici de simplificare a modelelor cinetice ale proceselor chimice și biochimice – Editura Printech, Bucuresti, 2020.

Gabriela Marinoschi – Directorul Institutului de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române – pentru Monografia “Dual Variational Approach to Nonlinear Diffusion Equations” – Birkhauser, Springer Nature Switzerland, 2022.

Irinel Caprini – Membru corespondent al Academiei Române – pentru lucrările dedicate interpretării teoretice în cadrul teoriei cuantice a interacției tari din Modelul Standard a particulelor elementare, Quantum Cromoynamics (QCD), a rezultatelor experimentului Atlas de la acceleratorul Large Hadron Collider la Centrul de Cercetări Nucleare (CERN) de la Geneva, ce au condus la descoperirea Bozonului Higgs (Particula lui Dumnezeu).

Premiul Henry Coandă pentru Știinte Aplicate

Sergiu Nedevshi de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca pentru rezultatele obținute și publicate în domeniul sistemelor avansate de conducere autonomă a autovehiculelor utilizate de firmele Volkswagen și Bosch din Germania precum și în domeniul sistemelor autonome utilizate pentru asistenţă umanitară şi ajutor în caz de dezastre de firma Lockheed Martin din USA.

Doctor inginer Mihai Datcu de la Centrul Aerospatial German (DLR), Berlin, Germania și Universitatea Politehnică din București pentru contribuțiile în domeniul prelucrîrii de imagini satelitare și a celor obtinute de la radare.

Radu Timofte de la ETH Zurich, Universitatea din Wuerzburg, Germania și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași pentru contribuțiile în domeniile machine learning și prelucrării de imagini.

Premiul Carol Davila pentru Medicină

Costin Teodor Streba – Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova – pentru lucrarea ”Persistent symptoms after Covid 19-6 months follow-up after discharge”, prezentată la „2022 ERS International Congress”.

Doctor Laurențiu Șorodoc – Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore Teodor Popa din Iași – pentru tratatul ”Internal Medicine – Cardiovascular Respiratory, and Blood diseases”, Editura „Gr. T. Popa”, 2022.

Doctor Octavian Bucur – Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București – pentru lucrarea ”Nanoscale imaging of clinical specimens using conventional and rapid-expension pathology”, publicată în Nature Protocols, 2020.

Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură

Petru Lucaci – Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din România si Director al revistei Arta, pentru expozitia personală “Diptych – Monochrome Materialities”, Galeria C. Brancusi, New York, 2022.

Liviu Surugiu – pentru volumele Fata de pe Drumul Mătăsii, 2021 si Sevraj, 2022, Editura Polirom.

Nichita Danilov – pentru romanul Omul din eprubetă, Editura Polirom, 2021.

Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie

Dan Dungaciu – Directorul Institutului de Științe Politice și Relatii Internaționale al Academiei Române Ion I. C. Bratianu și Președintele Fundației Universitare a Mării Negre Mircea Malița, pentru volumul “Geopolitical Encyclopedia of the Black Sea, Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2020.

Silviu Neguț – Academia de Studii Economice București, pentru volumul Geostrategia aparută la Editura Meteor Press în 2021.

Diplomat Ioan Voicu – Profesor asociat la Universitatea Assumption, Bangkok, membru permanent pe lângă Comisia Economica și Socială a ONU pentru Asia și Pacific.

Premiul Eugeniu Carada pentru Economie

Claudiu Tiberiu Albulescu, Universitatea Politehnică din Timișoara – pentru volumul “ Entrepreneurship through innovation: Spinn-off and start-up firms” Editura Politehnică, 2021, și articolele “Bank Stability and international oil prices: Evidence from listed Russian public banks”, Eastern European Economics, 2022 și “Total factor productivity, financial performances and corporate governance: An analysis of the R&D sector in Romania”, Applied Economics, 2022.

Tudorel Andrei, Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică – pentru volumul Comertul exterior al României cu produse agroalimentare 1990 – 2020, Editura Academiei Române, 2022.

Daniela Gabor, Universitatea de Vest a Angliei (Bristol) – pentru articolele “Should central bank liquidity be a vehicle for fiscal disciplining?”, Cambridge Journal of Economics, 2021 și “The Wall Street consensus in pandemic times: what does it mean for climate-aligned development?” Canadian Journal of Development Studies, 2022.

Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT

Tibor Hartel, Universitatea Babes- Bolyai din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai citați cercetători români din domeniul Ecologiei, aflat între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul Ecologiei, conform unei analize realizate de Stanford University & Elsevier – pentru lucrarea “Limited effectiveness of EU policies to conserve an endangered species of High Nature Value farmland in Romania”, Ecology and Society, 2021.

Avocat dr. Nicoleta Munteanu pentru Programul de educație antreprenorială ”Kids in Business” prin care, în ultimii trei ani de zile, au fost inițiați în antreprenoriat peste 10 000 de copii din România și Republica Moldova.

Sabin Dima – CEO si fondator Humans.ai – pentru dezvoltarea primei tehnologii blockchain din lume cu model de validare biometrică și pentru crearea solutiei ION, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială, anunță Marea Lojă Masonică din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri