Caută
Close this search box.

Proiectul de textile noi pentru defecte parietale condus de Cătălin Hideg, fondatorul companiei Sanimed International Impex SRL

Robertino Cătălin Hideg a realizat împreună cu echipa SANIMED și partenerii proiectul „Textile noi pentru defecte parietale – PariTEX” , în cadrul programului PN III – Cooperare europeană și internațională – Subprogram 3.2  – Orizont 2020 – COFUND –ERANET MANUNET.

Parteneri: Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Textile și Piele (INCDTP) – România, TDU Savunma Sistemleri – Turcia și SC Sanimed International Impex SRL

Valoare totală proiect: 1 304 800 lei, finanțare de la bugetul de stat 1 123 060 lei și cofinanțare Sanimed din surse proprii 181 740 lei.

Fondatorul companiei Sanimed International Impex SRL, Cătălin Hideg, evaluază proiectele momentului judicios, abordând inovația, comparativ cu descoperirea și invenția.

Proiectul PariTEX si-a propus dezvoltarea de noi materiale textile pentru defectele abdominale parietale (hernii), pe bază de fibre/fire realizate din polimeri resorbabili (biopolimeri) obținuți prin tehnologii clasice și neconvenționale (electrofilare). Obiectivul principal al proiectului a fost utilizarea cunoștințelor generate atât în activități de cercetare fundamentală în domeniul procedurilor chirurgicale specifice gastroenterologiei, cât și rezultate din dezvoltare experimentală în proiectarea și obținerea unei noi generații de biomateriale, pentru atingerea unui nou nivel de maturitate tehnologică – Model funcțional – demonstrat, validat la nivel de laborator.

Proiectul a vizat și creșterea capacității de cercetare si inovare a INCDTP, posibilitatea de a generarea în parteneriat soluții validate la scară de laborator pentru un dispozitiv medical invaziv nou și semnificativ îmbunătățit, care poate prezenta interes unor agenți economici din rețeaua sanitară. PariTex a vizat astfel și creșterea capacității Sanimed de dezvoltare de noi materiale pentru defecte parietale și de a-și facilita marketingul medical în rețeaua sanitară din România.

Obiectivele științifice specifice au inclus dezvoltarea și implementarea conceptului avansat al multimodalităților de prevenție postoperatorie a durerii; proiectarea și dezvoltarea suportului structural țesut cu geometrie specifică corelată cu particularitățile herniei și eventrației; creșterea biocompatibilității dispozitivului medical pentru a asigura dezvoltarea noului țesut; evitarea infecției și scurtarea timpului de vindecare.

 

Societatea Sanimed International Impex SRL se află intr-un permanent proces de perfecționare prin suportul fondatorului, Cătălin Hideg dând dovadă de profesionalism.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri