Caută
Close this search box.

România interzice, prin lege, consumul de carne sintetică

Lovitură pentru UE: România interzice, prin lege, consumul de carne sintetică. Aceasta, cunoscută și sub numele de carne crescută în laborator sau carne în vitro, este produsă prin cultivarea celulelor stem sau a țesuturilor animale într-un mediu de laborator.

Parlamentarii PSD vor să interzică, printr-un proiect de lege depus la Senat, comercializarea cărnii sintetice pe piața din România. Potrivit acestora, carnea și produsele din carne sunt esențiale pentru sănătate.  Totodată, prin actul normativ se introduce obligativitatea etichetării procentului de carne din compoziția produselor alimentare, cele cu adaos de alte ingrediente fiind expuse într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat.

Parlamentarii PSD au emis un proiect de lege a cărnii şi a produselor din carne. Prin care se interzice carnea produsă în laborator din celule animale, pentru a proteja bucătăria, tradiția alimentară și sănătatea. Mai mult, proiectul reglementează asigurarea rolului biologic, energetic și plastic al cărnii și produselor din carne pentru necesități fiziologice ale omului, în vederea întreținerii vieții și a sănătății, potrvit ziarulromanesc.de.

Potrivit proiectului de lege, comercializarea cărnii sintetice obţinută în laborator din celulele de la animale este interzisă în România. Prevederile se aplică şi produselor culinare din alimentaţia publică la prepararea cărora s-a utilizat carnea sintetică.

În plus, produsele de carne comercializate pe piaţa internă vor cuprinde obligatoriu procentul de came din compoziţie. Iar cele cu adaos de alte ingrediente se comercializează într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat, pe rafturi separate faţă de produsele din carne autentice, cu informare explicită către cumpărători a conţinutului acestor produse.

Aceleași reguli se vor aplica şi în cazul meniurilor şi reţetelor mâncărurilor de pizzerie, de fast-food şi al produselor culinare din alimentaţia publică, la prepararea cărora s-au utilizat produse de bază cu adaos de ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri