Caută
Close this search box.

Mircea Geoană: Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi uşor. Sunt convins că Ucraina va izbândi. R. Moldova are o șansă să evadeze din capcana istoriei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi seară, la Oradea, că Ucraina va izbândi în război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale, situaţie în care şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din „capcana geografiei şi istoriei de până acum”.

„Suntem convinşi că Ucraina va izbândi în acest efort de a-şi apăra independenţa şi suveranitatea. Există o încleştare extrem de violentă în continuare. Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi uşor, pentru că Federaţia Rusă şi-a construit sisteme defensive destul de robuste, dar cu sprijinul nostru şi cu voinţa ucrainenilor de a-şi apăra independenţa şi libertatea sunt convins că Ucraina va izbândi. Suntem absolut convinşi că Ucraina va izbândi în acest război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale,” a declarat, într-o scurtă întâlnire cu presa, Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că România şi ceilalţi aliaţi din NATO sunt extrem de uniţi în a ajuta Ucraina, „o chestiune moralmente corectă, strategic necesară şi politic indispensabilă”.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri