Caută
Close this search box.

Transportor blindat de tip Piranha 3C , scufundat în timpul exerciţiului multinaţional ”Saber Guardian 23”

piranha V

Un transportor blindat de tip Piranha 3C s-a scufundat în Braţul Borcea în timpul exerciţiului multinaţional ”Saber Guardian 23”, a anunţat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale, care a precizat că niciun membru al echipajului nu a fost rănit. O comisie anchetează cum s-a produs incidentul.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, printr-un comunicat de presă, că evenimentul a avut loc sâmbătă dimineaţa, pe timpul unei secvenţe de antrenament care a presupus traversarea Braţului Borcea cu mijloace blindate amfibii.

“În cadrul acestor activităţi a fost înregistrat un eveniment soldat cu scufundarea şi recuperarea ulterioară a unui transportor blindat. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui eveniment. În timpul executării manevrelor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor blindat de tip Piranha 3C, din înzestrarea Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, a raportat infiltrarea apei în interiorul maşinii de luptă. În urma aplicării în regim de urgenţă a procedurilor standard de salvare şi evacuare a personalului, toţi membrii echipajului au fost aduşi la mal în siguranţă. Transportorul s-a scufundat la o distanţă de aproximativ 15 metri faţă de mal, la o adâncime de aproximativ opt metri”, a transmis MApN.

Sursa citată a menţionat că maşina de luptă a fost recuperată duminică, cu ajutorul unor echipamente de intervenţie şi evacuare de mare capacitate din dotarea structurilor de sprijin logistic şi dusă la o bază de reparaţii a Statului Major al Forţelor Terestre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri