Caută
Close this search box.

Ben Wallace: Nu suntem Amazon. Secretarul britanic al Apărării cere recunoştinţă Ucrainei pentru armele primite

Ben Wallace

Secretarul britanic al apărării Ben Wallace a afirmat miercuri că a avertizat Ucraina că aliaţii săi internaţionali „nu sunt Amazon” şi că Kievul trebuie să se arate recunoscător pentru donaţiile de arme pentru a-i convinge pe politicienii occidentali să dea mai mult,

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a afirmat miercuri că a avertizat Ucraina că aliaţii săi internaţionali „nu sunt Amazon” şi că Kievul trebuie să se arate recunoscător pentru donaţiile de arme pentru a-i convinge pe politicienii occidentali să dea mai mult, relatează The Guardian.

Londra a fost unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului după invazia de anul trecut a Rusiei, iar premierul britanic Rishi Sunak a spus că Marea Britanie şi aliaţii săi îşi vor întări sprijinul, aminteşte Reuters.

Wallace a atenţionat însă că Ucraina trebuie să-i convingă pe legislatorii britanici şi „pe politicienii ezitanţi din alte ţări că merită” efortul, adăugând că, „fie că ne place sau nu, oamenii vor să vadă recunoştinţă”.

Ministrul britanic a făcut aceste remarci în marja summitului NATO de la Vilnius, în răspuns la o întrebare a unui reporter referitoare la faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a plâns că ţării sale nu i s-a oferit un calendar al aderării la alianţa militară.

Ben Wallace a menţionat că anul trecut s-a dus în Ucraina, unde i-a fost prezentată o listă de cumpărături de armament, potrivit TVR.

„Ştiţi, nu suntem Amazon”, a spus el, referindu-se la gigantul american de retail. „Le-am spus asta anul trecut, când am condus 11 ore ca să mi se dea o listă”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a răspuns că „nu a înțeles” comentariile făcute de Ben Wallace, adăugând că „am putea să ne trezim dimineața și să ne exprimăm cuvintele de recunoștință personal către ministru”. El a declarat că Ucraina a fost „întotdeauna recunoscătoare Marii Britanii”.

Zelenski: Nu am avut nici un răspuns: Cred că am fost întotdeauna recunoscători Regatului Unit. Am fost întotdeauna recunoscători primului ministru și ministrului Apărării, deoarece oamenii din Marea Britanie au susținut întotdeauna Ucraina. Suntem recunoscători pentru acest lucru.

„Cum altfel să îmi exprim cuvintele de recunoștință? Sau am putea, știți, să ne trezim dimineața și să ne exprimăm cuvintele de recunoștință personal ministrului. Serios, nu înțeleg esența întrebării. Suntem recunoscători față de Marea Britanie”.

Întrebat de comentariile lui Wallace, premierul Sunak a asigurat că Zelenski a fost recunoscător pentru sprijinul primit până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri