Caută
Close this search box.

Cum va fi vremea în a doua lună de vară

Prima săptămână din a doua lună de vară va aduce în estul țării temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

În restul lunii, valorile termice vor fi apropiate de cele obișnuite pentru iulie, potrivit estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) până la data de 24 iulie.

Ultimele zile din iunie și primele două zile din iulie sunt caracterizate de temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval în estul și sud-estul țării, în timp ce în restul țării valorile vor fi ușor mai mici decât cele obișnuite. În aceste zile va ploua mai mult în regiunile sud-estice, anunță meteorologii.

Săptămâna care începe din 3 iulie vine cu temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice în estul țării, iar precipitațiile apar mai mult în zonele de munte și în nord-vest.

Pentru săptămâna 10 – 17 iulie, sunt așteptate valori termice apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii iulie. Potrivit datelor ANM, media multianuală a temperaturilor pentru acest interval se situează în jurul valorii de 22 de grade Celsius în sud, sud-est și vestul extrem, în timp ce în restul regiunilor temperaturile medii sunt ușor mai scăzute.

În a doua săptămână din iulie, cantități mai mari de precipitații sunt anunțate tot pentru nord-vestul teritoriului și zonele de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri