Caută
Close this search box.

Peste 50 de bătrâni au fost găsiţi într-un azil fără licență din București. 15 vor fi transportaţi la Spitalul Colţea

Un azil pentru vârstnici aparţinând unei asociaţii, care funcţiona fără a avea licenţă, în Sectorul 5 din Bucureşti a fost închis de autorităţil până la remedierea deficienţelor, în urma unor controale. Acolo au fost găsiţi peste 50 de bătrâni, alţi 24 fiind mutaţi pentru a se evita controlul, la o altă adresă, unde, de asemenea, nu exista autorizaţie. Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, mulţi fiind preluaţi de rude.

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectia 18 Poliţie, împreună cu reprezentanţi APIS, ANPC, DSP şi reprezentanţi ai Prefecturii Municipiului Bucureşti, în urma efectuării unor activităţi de control, au stabilit faptul că un azil de bătrâni din Sectorul 5 ar funcţiona fără avizele şi autorizaţiile conforme.

De asemenea, s-a stabilit că o parte din persoanele din respectivul azil au fost relocate la o altă adresă din Sectorul 5, care de asemenea nu deţine autorizaţie de funcţionare sau aprobări prealabile, pentru a fi evitat controlul autorităţilor competente”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Capitalei, citată de News.ro.

Toţi vârstnicii sunt evaluaţi din punct de vedere medical, urmând a fi relocaţi sau duşi la unităţi medicale.

Azilul respectiv, al Asociaţiei ”Acasă la Bunici”, se află pe Pieptanari 66A, sector 5, fiind închis până la remediere. În spaţiul de pe Pieptănari se aflau 53 de beneficiari, iar în celălalt, 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri