Caută
Close this search box.

Proiectul imobiliar al Elenei Udrea, în impas. Principalul dezvoltator din Transilvania Smart City a intrat în insolvență

Elena Udrea

Realtopfarma SA Tamași/Corbeanca, principalul dezvoltator din Transilvania Smart City, a intrat în insolvență, oficial la propria cerere. Este vorba de proiectul imobiliar asumat public de Elena Udrea.

Sentința de deschidere a procedurii încă nu a fost publicată în BPI, ceea ce înseamnă, în teorie, că ar putea fi anulată în apel.

Administratorul judiciar provizoriu, Dascal Insolvency SPRL, a prezentat, cu o zi întârziere față de noul termen limită, un tabel preliminar cu peste 160 de creditori, care au invocat creanțe în valoare totală de peste 500 de milioane de lei.

Valoarea creanțelor admise este de 95.269.129,69 lei, însă numeroase creanțe sunt „înscrise sub condiție suspensivă a neîncheierii contractului autentic de vânzare, potrivit Supervizor.ro.

Principalul creditor este SDC Imobiliare SRL Cluj-Napoca, care apare în tabel cu o chirografară (  creanța a cărei realizare nu este asigurată printr-o garantie personală) de aproape 39 de milioane de lei. Pe lista creditorilor sunt prezente și cele două echipe de fotbal din Cluj-Napoca.

U Cluj figurează cu 320.515 lei (în baza unui contract de sponsorizare), iar CFR Cluj apare cu 1.212.700,2 lei (creanță sub condiție suspensivă, de peste 3 ori mai mică decât suma revendicată), potrivit capital.ro.

Prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 24 iulie 2023, iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.884/93/2023, al debitoarei REALTOPFARMA SA, este programat pe 8 septembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri