Caută
Close this search box.

Propaganda rusă: Fluturași în limba engleză, distribuiți cu ajutorul proiectilelor de artilerie

Cotidianul rus Izvestia a prezentat un material video din care rezultă faptul că militarii Forțelor Armate ale Federației Ruse au început să folosească proiectile de artilerie încărcate cu fluturași de propagandă în limba engleză.

Potrivit reprezentanților militari ruși, această decizie a fost luată ținând cont de apariția multor mercenari străini pe linia frontului din zona de război din Ucraina, a “operației militare speciale”, așa cum o numește Rusia.

“Știm că inamicul a suferit pierderi grele și este demoralizat. Așa că mulți militari ar putea să refuze să mai lupte și să se predea. Prin urmare, noi le oferim o posibilitate de a refuza să mai fie carne de tun și de a-și salva viața”, a declarat comandantul grupului operativ de luptă psihologică cu indicativul de apel “Triukach”.

Pliantele de propagandă sunt încărcate în proiectile reactive ale sistemului Uragan și în acest fel pot ajunge și la unitățile aflate în spatele frontului. Fiecare proiectil include 10.000 de “fluturași”. După explozia proiectilului, aceștia sunt împrăștiați pe o suprafață de cinci kilometri pătrați, potrivit defenseromania.ro.

Pe 29 mai, corespondentul Izvestia, Stanislav Grigoryev, a arătat folosirea de către militarii ruși a proiectilelor de propagandă în apropierea localității Avdeevka. Pliantele din interiorul acestora conțineau un apel către militarii Forțelor Armate ale Ucrainei să se predea.

De asemenea, pe 17 mai, militari ruși din cadrul Regiunii Militare Centru au întrebuințat lansatoare multiple Grad pentru diseminarea proiectilelor cu materiale de propagandă.

Practic, proiectilele de propagandă conțin în loc de elemente de lovire și explozivi rulouri cu pliante, în care se solicită inamicului să renunțe la luptă și să se predea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri