Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan: Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal / I-am spus să nu se comporte ca un contabil

rareş bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat marţi că PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, dar că pot discuta despre scoaterea unor facilităţi. Trebuie să avem o administraţie mai suplă, a mai afirmat eurodeputatul, el dând şi exemplul viciilor, precum mpozitarea încă redusă la păcănele sau TVA redus la băuturile carbogazoase.

PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie, cum ne-a reamintit şi preşedintele României, că nu va introduce taxe noi ci din contră, această coaliţie care a fost construită cum a fost construită nu trebuie să facă altceva decât reforme, absorbirea banilor din PNRR şi a banilor europeni. În niciun caz să vină, din cauza unei proiecţii bugetare făcute prost de către fostul ministru al Finanţelor, care martori sunt 13 persoane că a fost sub tirul întrebărilor, inclusiv ale mele, dacă construcţia pe care a făcut-o este sustenabilă şi dacă încasările bugetare pe care se bazează sunt reale şi sau s-au dovedit o construcţie greşită, trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat în lunile ianurie, februarie şi de ce s-a ajuns ca în luna iulie să vorbim de majorări de taxe, de impozite”, a spus Rareş Bogdan în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii, ca de exemplu 11 direcţii diferite care se ocupau de persoanele vulnerabile (..) cum nu cred că funcţionarii publici din înalta administraţie sunt conştiincioşi cu toţii, aşa cum cred că sunt şi oameni conştiicioşi, foarte buni, indiferent că sunt la stat sau la privat. Trebuie să eficientizăm, să avem o administraţie mai suplă, cum s-a făcut în Franţa sau Italia. (…)

Noi avem un sistem bancar românesc care împărumută într-o veselie statul român pentru că statul român plăteşte nişte dobânzi extrem de mari şi sigurabţa este totală. Aici trebuie să intervină domnul Mugur Isărescu şi BNR care să reglaze lucrurile pentru că este stagnată piaţa. Nu cred că atunci când te gândeşti să iei facilităţi de la constructori, să te gândeşti în acelaşi moment, să le creşti şi salariul minim pe economie la 4.500 de lei. Asta e culmea, le iei cu o mână şi după aia le mai dai şi o palmă”, a mai subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal

”Trebuie să ne uităm la concesiuni şi redevenţe, care sunt cele mai mici din Europa, la concesiuni, la marile suprafeţe agricole unde statul încasează foarte puţin şi 7 din 10 proprietari din România în momentul de faţă sunt ţările arabe nu cetăţeni români, trebuie să ne uităm la concesiunile din Marea Neagră, la cele de gaze, de sare, de unde putem încasa mai mutl, de unde putem impozita, la profiturile Transagaz, Electrica, Romgaz, la taxele portuare. Avem la ce să ne uităm. Venim cu un model care să nu afecteze capitalul românesc privat.”

”Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”, a afirmat Rareş Bogdan, despre nemulţumirile din partid faţă de modul în care ministrul Finanţelor negociază măsurile fiscale pentru atingerea ţintei de deficit.

”I-am spus lui Marcel Boloş să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil. El este un liberal, este român, ştie interesul national al României, cunoaşte relaţiile noastre cu Comisia, ce se poate negocia sau nu şi nu cred că metoda elicopterul în care îi afectăm pe toi şi facem un talmeş-balmeş este una sănătoasă”, a spus Rareş Bogdan, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri