Caută
Close this search box.

Trendurile din industria 4.0: Fabricile inteligente folosesc milioane de roboți industriali, iar imprimarea 3D este utilizată în industria aerospațială

Imprimarea 3D a ajutat GE să reducă cu 35% costurile de producție a turbinelor, iar Airbus vrea drone create prin această tehnologie, Boeing folosește roboți pentru crearea fuselajelor de avioane, iar Intel oferă soluții IoT avansate pentru colectarea și analiza datelor. Sunt doar câteva exemple dintr-o analiză Statista despre cum progresele recente în domeniul tehnologiilor digitale aduc pentru companii costuri mai mici, eficiență îmbunătățită, creșterea randamentului și noi modele de venituri și de afaceri.

Potrivit analizei Statista, care se concentrează pe Industria 4.0, se preconizează că numai veniturile din fabricarea aditivă (numele procesului industriale de imprimare 3D) vor depăși 45 de miliarde de dolari în 2026, iar inventarul operațional de roboți industriali din toate industriile a depășit pragul de patru milioane în 2022, potrivit economedia.ro.

“Industria 4.0” sau “a patra revoluție industrială” se referă la revoluționarizarea procesului de fabricație prin utilizarea tehnologiilor digitale pentru a produce bunuri de înaltă calitate la costuri reduse.

se concentrează pe trei tehnologii cheie care joacă un rol central în Industria 4.0: imprimare 3D, robotica și internetul lucrurilor (Internet of Things).

Producția industrială mondială a crescut cu 2,5% în ultimul deceniu

Chiar dacă digitalizarea procesului de fabricație implică diferite tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, robotica, IoT și altele, iar fiecare dintre acestea contribuie în mod substanțial, doar îmbinarea lor poate crea noi capacități la care nu s-a mai asistat niciodată, spun consultanții. Aplicarea acestor tehnologii nu se limitează doar la producție sau la lanțul de aprovizionare, ci se extinde la operațiunile de afaceri și, în cele din urmă, la creșterea veniturilor.

Cele trei domenii principale în care se așteaptă ca aceste tehnologii să aibă un impact maxim includ: proiectarea produselor, lanțul de aprovizionare și experiența clienților.

Imprimarea 3D revoluționează producția, stimulând industria aerospațială și de apărare.

Analiza Statista dă câteva exemple de folosire a tehnologiei.

Industria aerospațială și de apărare este una dintre cele care se confruntă cu utilizarea pe scară largă a
imprimării 3D. Thales Group, o companie cu sediul în Franța, a demarat un centru global de
expertiză în domeniu în Maroc în 2017. Boeing a creat primul său produs imprimat 3D – o antenă de satelit din metal pentru compania israeliană Spacecom în 2019. Airbus a folosit tehnologia în cadrul procesului de producție a aeronavei comerciale A350 XWB în 2017 și a anunțat de atunci planuri de a dezvolta drone imprimate 3D.

Se preconizează că veniturile din fabricarea aditivă (numele procesului industriale de imprimare 3D)vor depăși 45 de miliarde de dolari în 2026.

Iată care sunt primele 8 companii din domeniul imprimării 3D în funcție de venituri.

Citește mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri