Caută
Close this search box.

Anchetă a procurorilor militari privind modul în care au intervenit pompierii la exploziile din Crevedia/ S-a deschis dosar penal

Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis dosar penal în cazul modului de intervenția a pompierilor la depozitul GPL unde au avut loc mai multe explozii soldate cu doi morți și cu 56 de răniți. În paralel, are loc o anchetă a Parchetului General, coordonată de procurorul Marius Iacob, privind cauzele deflagrațiilor.

Pri-procurorul Parchetului Tribunalului Militar București, Bogdan Pîrlog, spune că sâmbătă seară, după ce au fost anunțată de către IGSU că există foarte mulți răniți în rândul pompierilor, instituția a deschis dosar penal, iar o echipă a mers la Crevedia.

„Dosarul a fost deschis pentru infracțiunile de neluarea și nerespectarea măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă. Automat în astfel de situații se deschide dosar de acest gen, iar asta nu înseamnă că au existat indicii ca s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba”, a declarat pentru HotNews.ro procurorul militar.

Duminică, acest dosar a fost preluat de Parchetul Curții Militare de Apel București, a precizat el.

Din cei 56 de răniți în urma exploziilor de la Crevedia, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

Ministrul Internelor, Cătălin Predoiu, a spus că a fost „evitat un dezastru uriaș” și că toate procedurile au fost respectate în privința intervenției la fața locului.

„Din datele pe care le am în acest moment, toate procedurile au fost respectate şi evaluarea mea personală este că aseară s-a evitat un dezastru uriaş şi asta este graţie celor care au fost acolo, pompierilor salvatori, jandarmilor, poliţiştilor. Oamenii aceştia îşi riscă viaţa în fiecare zi şi cred că merită aprecierea noastră”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit news.ro, întrebat dacă este mulţumit de modul de acţiune.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar duminică au loc audieri. Dosarul este instrumentat de către procurorul Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Coduței Kivesi, când aceasta conducea DNA, Iacob ocupându-se și de anchetele în cazul uciderii avocatei Elodia Ghinescu și al incendiilor de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și de la maternitatea Giulești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri