Caută
Close this search box.

Aşezămintele ”Ion I.C. Brătianu” din Bucureşti vor fi consolidate şi restaurate

Aşezămintele „Ion I.C. Brătianu” din Bucureşti vor fi consolidate şi restaurate, informează luni ministrul Culturii, Raluca Turcan.

„Am semnat documentaţia pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie) a proiectării lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare şi care a deservit Serviciul Colecţii Speciale al Bibliotecii Naţionale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunţul de participare nr. CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Aşezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din Bucureşti”, scrie Turcan pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, aşezămintele „Ion I.C. Brătianu”, fostă reşedinţă a familiei Brătianu şi bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosinţa Bibliotecii Naţionale a României, dar au fost funcţionale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat.

„Respectând dorinţa fondatorului, clădirea va redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziţii şi conferinţe, pentru a evidenţia valoarea colecţiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii şi documente de arhivă esenţiale pentru istoria României şi a regiunii sud-est europene”, precizează Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri