Caută
Close this search box.

Asistenta care a ucis bebeluşi, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viață

Asistenta medicală a ucis cinci băieţei şi două fetiţe la unitatea neonatală a spitalului Countess of Chester din nordul Angliei, pe parcursul a 13 luni, începând din 2015, injectându-le copiilor insulină sau aer sau hrănindu-i forţat cu lapte.

Unii dintre copiii pe care i-a atacat erau gemeni – într-un caz i-a ucis pe ambii fraţi, în altul a ucis doi din trei tripleţi, iar în două cazuri a ucis un geamăn, dar a eşuat în încercările sale de a-l ucide şi pe celălalt.

„Aceasta a fost o campanie crudă, calculată şi cinică de ucidere a copiilor, care i-a implicat pe cei mai mici şi mai vulnerabili dintre copii”, a declarat judecătorul James Goss, care a condamnat-o la închisoare pe viaţă, fără posiblitatea de eliberare.

„A existat o răutate profundă, la limita sadismului, în acţiunile tale .Nu ai nicio remuşcare. Nu există circumstanţe atenuante. Îţi vei petrece restul vieţii în închisoare”, i-a transmis judecătorul acuzatei, în timp ce părinţii bebeluşilor plângeau în sala de judecată, potrivit News.ro.

Sentinţele de condamnare pe viaţă fără posibilitate de eliberare sunt foarte rare. Doar trei femei din Marea Britanie au mai primit o astfel de sentinţă până acum, inclusiv ucigaşele în serie Myra Hindley şi Rosemary West.

Poliţia nu a găsit nici o motivaţie pentru crimele lui Lucy Letby, iar judecătorul Goss a declarat că doar condamnata ştie motivele pentru care a acţionat.

Ea a refuzat să părăsească celula pentru a auzi cum i se pronunţă sentinţa, iar asta a dat naştere unor polemici şi s-a cerut ca criminalii să fie obligaţi să audă ce impact au acţiunile lor asupra victimelor sau asupra familiilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri