Caută
Close this search box.

Ciolacu: Mai mult ca sigur în această noapte 4 pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi în Belgia

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că patru victime ale exploziei de la Crevedia vor fi transferate în această noapte în Italia şi Belgia.

„A fost activat Sistemul European de Protecţie Civilă. Mai mult ca sigur în noaptea aceasta credem că un număr de patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi în Belgia, încercăm să salvăm cât mai multe vieţi.

S-a vorbit şi cu Ministerul Mediului, calitatea aerului în zonă, s-a luat legătura cu toţi aparţinătorii, s-au făcut şi telefoane speciale ca să sune cei din zonă dacă sunt cu anumite probleme medicale”, a declarat Marcel Ciolacu la Ministerul Afacerilor Interne, unde a fost constituită o celulă de criză.

Mai multe explozii au avut loc, sâmbătă, la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Persoanele care au fost rănite au fost transferate la Spitalele Floreasca, Universitar şi ‘Bagdasar-Arseni’ din Capitală, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi Dâmboviţa şi SMURD, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni. Din informaţiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniţi (4 dintre aceştia sunt intubaţi) şi un deces”, a precizat ministerul într-un comunicat de presă, menţionând că cifrele sunt provizorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri