Caută
Close this search box.

Marele regizor James Cameron, despre inteligența artificială: V-am avertizat în 1984 și nu m-ați crezut!

James Cameron se îndoiește că IA poate scrie „o poveste bună”, dar crede că folosirea inteligenței artificiale drept armă este „cel mai mare pericol” pentru societate.

„V-am avertizat în 1984 și nu m-ați crezut!”, a declarat el într-un interviu pentru CTV News, citat de Daily Mail.

Cameron, triplu premiat cu Oscar, a pus la îndoială capacitatea inteligenței artificiale de a scrie „o poveste bună” sau un scenariu de film. Reflectând asupra chatbot-urilor IA, cum ar fi ChatGPT, care îi ajută pe oameni să scrie e-mailuri, CV-uri și chiar opere de ficțiune, regizorul de 68 de ani, celebru pentru filmul „Titanic” (1997), a spus că „nu cunoaște pe nimeni care să se gândească măcar să pună IA să scrie un scenariu”.

„Personal, nu cred că o minte artificială, care doar repetă ceea ce au spus alții– despre viața pe care au avut-o, despre dragoste, despre minciună, despre frică, despre mortalitate – și pune totul laolaltă într-o salată de cuvinte pe care apoi să o regurgiteze… va putea vreodată să emoționeze audiența”, a explicat el pentru CTV News, citat de ilmnow.ro.

„Trebuie să fii om ca să scrii ceva bun”.

„Să așteptăm 20 de ani, iar dacă IA va câștiga un Oscar pentru cel mai bun scenariu, atunci cred că trebuie să-i luăm în serios”, a glumit cineastul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri