Caută
Close this search box.

Patru copii, în stare gravă la un spital din București, după ce mama lor i-a spălat cu insecticid pentru a-i scăpa de păduchi. Cel mai mic dintre ei are șanse reduse de supraviețuire

Patru copii din Ialomița sunt în stare gravă la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Mama lor i-a spălat cu un insecticid, crezând că astfel îi va scăpa de păduchi.

Cel mai mic dintre ei are doar un an şi a fost afectat cel mai tare de substanţa chimică.

Copiii erau în vacanță la bunica lor. S-au umplut de râie, iar femeia a mers să întrebe medicul de familie ce să facă. I-a fost recomandat să meargă la farmacie și să cumpere o soluție cu care să-i trateze. Dar ea a ajuns la o farmacie veterinară, de unde a cumpărat un insecticid pentru oi și i-a spălat pe copii, potrivit TVR. La scurt timp, acestora le-au apărut erupții pe piele. Aveau dureri de cap și vărsături.

Femeia a plecat la spital mai întâi cu doi copii, cei mai mici, și după două ore și cu ceilalți doi, când a văzut că se simt tot mai rău.

Femeia a încercat să ascundă medicilor de la Spitalul Orășenesc din Țăndărei cauza care le-a provocat acele simptome, însă a spus adevărul în cele din urmă.

„Este un amestec de trei substanțe antiparazitare. Folosirea pe corpul unui copil este contraindicată 100%, nu se recomandă. Este o substanță toxică. Dacă nu se respectă concentrația, și animalele dau stări de toxicitate”, a spus medicul veterinar.

Cazul a intrat în atenția Direcției de Asistență Socială care monitorizează acum situația familiei. Din informațiile pe care le avem de la medici, copiii rămân internați încă patru zile.

Și poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri