Caută
Close this search box.

Lukașenko susține că i-a spus lui Prigojin să aibă grijă: Nu-mi pot imagina că Putin a făcut asta. E o treabă prea rudimentară şi neprofesionistă

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a susţinut vineri că l-a avertizat pe Evgheni Prigojin să fie atent la eventuale pericole mortale, transmite agenția Reuters.

Liderul de la Minsk a afirmat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a avut nicio legătură cu incidentul.

Lukașenko susține că i-a spus lui Prigojin să aibă grijă: Nu-mi pot imagina că Putin a făcut asta

„Îl cunosc pe Putin: este calculat, foarte calm, chiar încet. Nu-mi pot imagina că Putin a făcut asta, că Putin e de vină. E pur şi simplu o treabă prea rudimentară şi neprofesionistă”, a spus Lukaşenko, potrivit Agerpres.

Kremlinul a respins de asemenea, tot astăzi, sugestiile potrivit cărora Prigojin a fost ucis din ordinul lui Putin, numindu-le „o minciună absolută”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Putin a uitat pe ce mână poartă ceasul, fapt care naște din nou speculații

Deşi Putin a transmis condoleanţe familiei lui Prigojin, preşedinţia rusă nu a confirmat oficial decesul acestuia, ci a comunicat că trebuie aşteptat rezultatul unor teste.

Putin promisese că va zdrobi rebeliunea armată condusă de Prigojin în iunie, însă după câteva ore s-a ajuns la un acord între autorităţile ruse şi mercenarii Wagner care se îndreptau spre Moscova.

Lukaşenko, mediator al înţelegerii, i-a primit ulterior în Belarus pe o parte din luptătorii lui Prigojin. Vineri a insistat că aceştia vor rămâne în ţara sa: „Wagner a trăit, Wagner trăieşte şi Wagner va trăi în Belarus. Nucleul rămâne aici. Atâta timp cât avem nevoie de această unitate, ei vor trăi şi vor lucra cu noi”, a spus el.

Preşedintele Belarusului a afirmat că Prigojin a minimalizat de două ori îngrijorarea legată de posibile ameninţări şi că încă din timpul marşului spre Moscova, când a fost avertizat că îşi va pierde viaţa dacă nu va opri atacul, liderul Wagner i-a răspuns „Dă-o naibii, o să mor”.

Ulterior, potrivit conducătorului de la Minsk, el le-a spus lui Prigojin şi Utkin, cu care s-a întâlnit: „Băieţi, aveţi grijă!”.

Utkin şi-a pierdut viaţa alături de Prigojin, în avionul prăbuşit în regiunea Tver din Rusia, la nord de Moscova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri