Caută
Close this search box.

Eugen Rădulescu (BNR): Sistemul fiscal din România a fost transformat într-un șvaițer și acum a plesnit

Eugen Rădulescu, unul dintre consilierii guvernatorului BNR, a declarat că 2023 începe să semene cu anul 2010, perioadă în care ne-am confruntat cu o gravă criză economică.

Acesta a mai afirmat, pentru Digi24, că „tot sistemul fiscal din România a fost transformat într-un șvaițer” și că nu trebuie să fii specialist ca să-ți dai seama că ținta de deficit de 4,4% pe care ne-am asumat-o pentru anul acesta nu are cum să fie respectată. Rădulescu a mai susținut că Guvernul a subevaluat cheltuielile și a supraestimat veniturile când a întocmit bugetul pe acest an, lucru asupra căruia Consiliul Fiscal a avertizat încă de la început.

Veniturile sunt subevaluate

„Tot sistemul fiscal din România a fost transformat într-un șvaițer, atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli. Singurul lucru care urma să se întâmple era ca el să plesnească. Da, a plesnit. Aici suntem!

Angajamentul către UE că vom ajunge la 4,4% deficit anul acesta era un angajament frumos, dar n-aveai nevoie de prea multă știință ca să-ți dai seama că nu se poate.

Consiliul Fiscal a spus foarte clar de la bun început, veniturile sunt subevaluate, cheltuielile sunt supraevaluate. Asta îmi aduce aminte de anul 2010”, a declarat Eugen Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri