Caută
Close this search box.

Guvernul anunță că măsurile fiscale vin curând. BNR și Consiliul Fiscal cer ca deciziile să fie luate ținând cont de analize și cifre

isărescu

Toată lumea vorbește despre pachetul de măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor pentru care Executivul își va asuma răspunderea până la finalul lunii, dar nimeni nu l-a văzut.

Șeful Guvernului a anunțat că va impune un echilibru în sistemul de impozitare, astfel încât cei cu venituri mici să plătească taxe cât mai mici la stat. În plus, Marcel Ciolacu a declarat război evaziunii fiscale.

Marcel Ciolacu, premierul României: Ce nu voi tolera este, însă, simplu: șmecheria, banii făcuți doar din firme care au un angajat, un computer și emit facturi. Pentru că e clar că acolo e doar un contract de muncă mascat pentru a nu plăti taxele pe muncă. Nu mai putem accepta că doar cei mulți și fraieri plătesc și cei șmecheri, nu.

Cifrele trebuie să primeze în dezbaterile care vizează modificările fiscale și nicio decizie nu trebuie luată fără o analiză temeinică, au atras atenția atât guvernatorul Băncii Naționale, cât și președintele Consiliului Fiscal, potrivit TVR.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Constat cu regret că multe dintre dezbaterile care au loc pe tema reformei fiscale se fac fără cifre. N-avem cum să discutăm fără cifre.

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal: Mașina e gripată, mașina trăiește cu benzină primită de la alții, pe datorie, noi nu vom putea continua cu asemenea deficite.

Invitat la TVR Info, Marcel Bolos a anunțat ce măsuri fiscal-bugetare vor fi aprobate de Guvern până la sfârșitul acestei luni. Parte din banii pe care guvernul trebuie să-i strângă la buget vor merge la majorarea pensiilor și a salariului minim.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Lucrăm la un pachet de acte normative care valorează 35 de miliarde de lei. A rămas ca să avem un salariu minim de la 1 oct mărit. Pensiile cresc de la 1 ianuarie. Impactul bugetar pe care noi l-am calculat – 15 miliarde.

Microîntreprinderile cu cifre de afaceri mari vor plăti taxe mai mari, iar scutirile de la contribuțiile sociale și de sănătate vor fi eliminate. Analiștii spun că guvernanții au doar două soluții pentru acoperirea rapidă a găurii de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri