Caută
Close this search box.

Liderul republican din Camera Reprezentanţilor, favorabil unei anchete pentru destituirea preşedintelui Biden

Liderul republican din Camera Reprezentanţilor a SUA, Kevin McCarthy, s-a declarat marţi favorabil deschiderii unei proceduri de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva preşedintelui democrat Joe Biden, care a reacţionat prin purtătorul său de cuvânt denunţând o anchetă cu motivaţie politică cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Solicit comisiilor noastre din Cameră deschiderea unei anchete formale de impeachment împotriva preşedintelui Joe Biden”, a anunţat McCarthy în faţa presei.

Republicanii, care au o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor, îl acuză pe actualul lider de la Casa Albă în special că, în perioada când a fost vicepreşedinte al SUA, între 2009 şi 2017, a profitat de pe urma afacerilor dubioase făcute în Ucraina şi China de fiul său, Hunter Biden.

Potrivit lui Kevin McCarthy, actualul preşedinte democrat a „minţit” poporul american în legătură cu aceste afaceri.

Deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Biden este cerută de mai multe luni de aripa cea mai de dreapta a Partidului Republican, respectiv aripa care-l susţine pe fostul preşedinte Donald Trump. Acesta din urmă a fost el însuşi ţinta a două astfel de proceduri iniţiate de democraţi, ambele eşuate, prima fiind legată de o intervenţie a lui Trump pe lângă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca Ucraina să redeschidă o anchetă de corupţie ce viza compania Burisma cu care colabora Hunter Biden, anchetă care, conform republicanilor, fusese închisă în urma presiunilor vicepreşedintelui Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri