Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu discută la Bruxelles despre reformele asumate prin PNRR și va solicita renegocierea țintei de deficit bugetar. Premierul îi vizitează și pe răniții de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu se află vineri la Bruxelles, unde are programate o serie de întâlniri cu oficiali europeni, cu care va discuta, printre altele, despre reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și va solicita renegocierea țintei de deficit bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu se află la această oră într-o vizită la Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia, a transmis TVR Info.

Prim-ministrul se va întâlni cu preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula Von der Leyen, cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, precum şi cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force) din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer.

Premierul încearcă să obțină de la șefa Comisiei Europene aprobarea pentru o țintă de deficit mai mare, de 5,5% în loc de 4.4%.

Marcel Ciolacu susține că efortul financiar pe care România îl face pentru Ucraina și Republica Moldova are un impact major asupra bugetului de stat. Premierul speră ca partenerii europeni să fie de acord cu o „soluție justă” pentru România: mărirea țintei de deficit de la 4,4% spre 5% până în 2025 pentru cheltuielile suplimentare pe care țara noastră le face ajutând Ucraina și Republica Moldova. Premierul se angajează, în schimb, la o reformă fiscal bugetară serioasă

„România este stabilă politic şi economic, are a doua cea mai mare creştere economică între statele membre ale Uniunii Europene, puternic susţinută de investiţiile străine directe. Vom menţine dinamica economiei româneşti şi încrederea investitorilor prin reformele pe care le facem în domeniile esenţiale. Aceste reforme sunt asumate atât prin Programul de Guvernare, cât şi prin PNRR, ceea ce arată determinarea fermă a Guvernului României de a le implementa cu sprijinul partenerilor europeni şi în beneficiul României şi al românilor”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, înainte de vizita sa de la Bruxelles.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri