Caută
Close this search box.

Peste 2.800 de morți după cel mai puternic cutremur din ultimii 60 de ani din Maroc

Peste 2.800 de oameni au murit în urma cutremurului care a lovit Marocul și bilanțul este încă provizoriu. La patru zile de la seism mai sunt speranțe că sub dărâmături sunt oameni în viață.

Au trecut aproape trei zile de la nenorocirea care i-a lovit. De atunci marocanii îi caută cu disperare pe cei dragi care sunt daţi dispăruţi.

Nimicul lor s-a dus, aşa că depind de ajutoarele care continuă să vină. Când apar camioanele oamenii se strâng în jurul lor ca să prindă o pătură şi un pachet cu alimente.

În zonele de pe versanţii muntoşi unde nu poate pătrunde nici un vehicul terestru, ajutoarele sunt aruncate cu grijă din elicoptere.

Markus Bremers, purtătorul de cuvânt al ONG-ului „ACTION MEDEOR”: De ce au nevoie oamenii acum? Au nevoie de hrană, îmbrăcăminte, apă proaspătă, igienă, pături, corturi. Asta e ceea ce este disponibil aici. Dar ni s-a spus că asta nu este suficient pentru toată lumea. De aceea suntem aici, pentru a umple eventualele goluri.

În taberele ridicate pentru sinistraţi oamenii îşi jelesc morţii. Alţii aşteaptă cu speranţă o veste despre cei dispăruţi.

Echipele de salvare, care continuă să sosească din toată lumea, şi voluntarii caută cu grijă printre dărâmături.

Între timp oamenii se ajută ca într-o familie uriaţă.

Khadija: Suntem ca fraţii. Locuitorii din Zaouiya şi Sidi Brahim sunt ca fraţii şi surorile, adică uniţi. Femeia aceasta găteşte pentru toţi.

“Mi-am pierdut familia, sora, fiii ei şi ai lor. Eram 7 oameni. Numai doi am mai rămas. Eu şi cu cel mic.”

Echipe de căutare din Spania, Marea Britanie şi Qatar s-au alăturat eforturilor de a găsi supravieţuitori ai cutremurului de suprafaţă cu magnitudinea de 6,8 care a avut loc vineri seara târziu, cu epicentrul la 72 km sud-vest de Marrakech.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri